torstai 8. joulukuuta 2011

joulukarkkeja :)

Fudge

5 dl kermaa
5 dl sokeria
50g voita
3 rkl siirappia
ripaus suolaa
 
1. Kiehauta sokeri ja kerma. Lisää muut ainekset.
2. Anna kuplia vispaten mahdollisimman paljon n. 20-30min.
3. Kun kuplat puhkeavat kupliessaan ja väri hieman tummuu, alkaa fudge olla valmista.Testaa, että tippa fudgea jähmettyy vesilasiin.
4. Kaada leivinpaperin päälle n. 20x30 vuokaan ja anna jäähtyä.

Voit maustaa fudgen piparimuruilla, kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla, taas kerran mielikuvitus on rajana :)

Riisisuklaa

0,5 dl tummaa kaakaota
100 g kookosrasvaa
7,5 dl riisiumuroja
2 dl tomusokeria
pieniä paperivuokia
 
1. Sulata rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri-kaakaoseos.
2. Kaada joukkoon riisimurot, sekoita varovasti ja annostele riisisuklaat pieniin annosvuokiin.


Ihanan helppoja ja herkullisia vaikkapa joululahjoiksi ystäville!
 Ja mikä parasta, itsetekemällä välttää myös ison määrän lisäaineita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti